ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

Ενώ η μουσική του πορεία διατρέχει δεκαετίες, σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε η συνεργασία του με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Κουμεντάκη για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, κατέχοντας το ρόλο του τυμπανιστή στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και πλαισιώνοντας με τα κρουστά του τα περισσότερα από τα μουσικά θέματα της έναρξης.

Το εκπαιδευτικό του ταξίδι ξεκινά το 1990 με πρώτο σταθμό τη Βραζιλία.

Στη συνέχεια, σπούδασε κλασσικά κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Βerklee College of Music όπου μελέτησε “Ethnic Percussion” δίπλα σε κορυφαίους μουσικούς όπως o Jamey Haddad, o Glen Velez, o Giovanni Hidalgo κ.ά.

Από το 1994 διδάσκει κρουστά στο Ωδείο ‘‘Φίλιππος Νάκας’’, στα τμήματα Μοντέρνας και Παραδοσιακής μουσικής.

Μέχρι σήμερα έχει συγγράψει δύο βιβλία για εκμάθηση κρουστών οργάνων (εκδόσεις Φίλιππος Νάκας). Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους εξέχοντες Έλληνες συνθέτες, μουσικούς και τραγουδιστές της χώρας μας όπως, Γ. Νταλάρας, Ελ. Αρβανιτάκη, Χ. Αλεξίου, κ.α. Έχει περιοδεύσει στο εξωτερικό με σχεδόν όλους τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές αλλά και με χορευτικά συγκροτήματα, συμμετέχοντας σε μουσικές συναντήσεις και διεθνή φεστιβάλ. Μερικοί από τους καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής, με τους οποίους έχει κατά καιρούς συνεργαστεί, είναι οι εξής? Loorena Mc kenit, Al De Meola, Omar Farouk Tekbilek, Dulce Pontes, Noa. Με τα κρουστά του έχει πλαισιώσει πάνω από 200 μουσικές παραγωγές από διάφορα είδη μουσικής συμπεριλαμβανομένων και soundtracks όπως η «Πολίτικη κουζίνα», «Βαλκανιζατερ» κ.ά.

Απο το 2012 είναι επίσημο μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Berklle VALENCIA campus και του MED. Music Institute.

Official Website