ΑΛΕΞΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι απόφοιτος της σχολής ηχοληψίας ΑVR του Δημήτρη Δώδη και της SAE (www.sae.edu)( με φοίτηση Λονδίνο,Παρίσι κι Αθήνα). Εχει εργαστεί στο κορυφαίο mastering studio της Ελλάδας (www.athensmastering.com) κάνοντας remastering σε ιστορικές ηχογραφήσεις των δισκογραφικών εταιρειών LYRA, EMI,ΣΕΙΡΙΟΣ. Ψηφιοποίησε και επεξεργάστηκε ( αποθορυβοποίηση, ηχητική βελτίωση) όλο το κατάλογο των έργων των Μ.Χατζηδάκη, Μ. Θεοδωράκη, Μ.Πλέσσα, Μ.Καλομοίρη.

Εχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει σε στούντιο καλλιτέχνες από όλο το μουσικό φάσμα. Από ελληνική παραδοσιακή μουσική, κλασσική, dance,rock μέχρι και metal. Μερικοί από τους καλλιτέχνες που έχει ηχογραφήσει είναι: Δ. Σαββόπουλος, Β.Λέκκας, Αλέξια, F.Currie, E.Πασπαλά, Ε. Ρεμπούτσικα, Γ.Κοντογιάννης, Νatasha Atlas, Π.Κούρτης .Γ.Χατζής κ.α.

Από το 2006 συνεργάζεται με την δισκογραφική εταιρεία Realworld www.realworld.co.uk ( P. Gabriel) και κάνει μείξεις και mastering για το project Dub Colossus ( jazz καλλιτέχνες από την Αιθιοπία )με μεγάλη παγκόσμια επιτυχία.

Ειδικεύεται σε ηχογραφήσεις on location με εξοπλισμό για ηχητικές κι οπτικές καταγραφές μουσικών συναυλιών.Εχει ηχογραφήσει σε live μουσικά σχήματα όπως: Kρατική ορχήστρα Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Camerata, London Chamber Orchestra, Κrotala, Human Touch,Iasis,Opera Chaotique, Walkabouts, Juno Reactor, Γ. Πάριο, Π.Καλαντζόπουλο, Κ.Μαραβέγια,Δ.Σαββόπουλο, Kalamata Jazz Festival, Zante Jazz Festival, Tinos Jazz Festival.

Εργάστηκε σε γνωστές εταιρίες αντιπροσωπειών οπτικοακουστικού εξοπλισμού Bon Studio,Kem electronics,Calavitis κάνοντας ηχητικές μελέτες για δημόσια και ιδιωτικά έργα στην περιοχή της Πελοποννήσου και προμηθεύοντας εξοπλισμό σε όλες τις γνωστές εταιρείες P.A.

Εργάζεται σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα Faust Bar Theatre, Νομισματικό Μουσείο, Life Jazzy Bar με ποικιλία μουσικών σχημάτων που καλύπτουν όλο το μουσικό φάσμα.

Στο τεχνικό εργαστήρι της μουσικής σύναξης θα αναλύσει βασικές τεχνικές ηχογράφησεις μουσικών οργάνων και φωνής σε συνεργασία με τους υπόλοιπους καθηγητές και θα γίνουν ηχογραφήσεις κι ακροάσεις μουσικών με σκοπό να εμπλουτίσουν οι μουσικοί τις τεχνικές τους γνώσεις.