ΧΡΟΝΑΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

ΧΡΟΝΑΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

Η Στέλλα Χροναίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Σύγχρονου τραγουδιού» του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική στο Απολλώνειο Ωδείο, παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού στο Ωδείο ATHENEUM και πήρε μαθήματα υποκριτικής στο «Θεατρικό εργαστήρι» του Βασίλη Διαμαντόπουλου.

Ξεκίνησε τις εμφανίσεις της σε μπουάτ και μουσικές σκηνές. Συνεργάστηκε με τον Νίκο Μαμαγκάκη στο «Πανόραμα Ελληνικού Τραγουδιού», με τη Χαρ. Αλεξίου και τον Δημ. Μητροπάνο σε παραστάσεις και περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τον Γιώργο Νταλάρα παρουσιάζοντας την «MISA CRIOLLA» του Ariel Ramirez.

Έχει συνεργαστεί επίσης με τους: Θάνο Μικρούτσικο, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Δήμο Μούτση, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Διονύση Τσακνή, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Μανώλη Μητσιά, Νίκο Ζιώγαλα, Γεράσιμο Ανδρεάτο,Apurimac κ.ά.

Από το 2000 ασχολείται με την διδασκαλία της σύγχρονης φωνητικής. Έχει συνεργαστεί με το ωδείο του Γ. Φακανά, το Muse.gr, κ.ά. Έχει διδάξει επίσης ερμηνεία στους συμμετέχοντες στον τηλεοπτικό διαγωνισμό SUPER IDOL.

Αυτή την εποχή διδάσκει στο Εθνικό ωδείο του Χαλανδρίου. Συνεργάζεται επίσης με το LONDONCOLLEGE of Music του THAMES VALLEY UNIVERSITY. Έχει ειδικευτεί στην θεραπεία και αποκατάσταση παθήσεων των φωνητικών χορδών (π.χ. όζοι, βραχνή από κόπωση ή κακή χρήση φωνή).

Με την βοήθεια της μουσικής τεχνολογίας και τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, έχει εκσυγχρονίσει τον τρόπο διδασκαλίας και έχει την δυνατότητα να ανανεώνει και να διευρύνει συνεχώς το ρεπερτόριο που διδάσκει.