ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΩΣΗΣ

Ο Βασίλης Λιώσης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1965. Από την παιδική του ηλικία ασχολήθηκε με την τέχνη της τυπογραφίας. Από το 1980 μέχρι σήμερα ασχολείται με την φωτογραφική τέχνη.

Το έτος 1996 κάποιες συγκυρίες τον ώθησαν να ξεκινήσει το μουσικό του ταξίδι. Ετσι άρχισε να μαθαίνει Ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς στο
‘Τουμπελέκι’ με τον Μ. Κλαπάκη
‘Νταούλι’ με τον Γ. Γευγελή
‘Μπουζούκι’ με τον Ν. Ζαφειρίδη

Δύο χρόνια αργότερα είχαι την τύχη να συναντήσει στην Ελλάδα τον Master Ravy Magnifique – δάσκαλος και μουσικός κρουστών και drums. Ο οποίος ζει μόνιμα στο Παρίσι και παίζει με σημαντικούς μουσικούς της jazz και άλλων ειδών μουσικής.

Αφού παρακολούθησε ένα ευρύ κύκλο μαθημάτων στη σχολή του R. Magnifique στο Παρίσι,απέκτησε ένα πλήρες σύστημα μουσικής διαπαιδαγώγησης, που αφορά την εκμάθηση των κρουστών και τη συγκρότηση μεγάλων ομάδων, με στόχο την επικοινωνία τους μέσω της μουσικής.

Το 1999 δημιούργησε την πρώτη σχολή Βραζιλιάνικων κρουστών στην Αθήνα με την ονομασία BATUCA. Στη συνέχεια δημιούργησε πολλές ομάδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Παράλληλα προσφέρει ταχύρυθμα και ολοκληρωμένα μαθήματα σε σχολεία και δήμους για μεγάλα γκρούπ παιδιών – των 150 ατόμων – που παίζουν ομαδικά σε συναυλίες.

Επίσης δίνει μαθήματα σε δύο χώρους στην Αθήνα και συγκρωτή ομάδες ενηλίκων ατόμων, με σκοπό πάντα να μπορούν να εκφραστούν άμεσα στο κοινό με τις μουσικές τους παρουσίες.

Η ανάγκη του να έχει πολλά κρουστά όργανα για τις μεγάλες ομάδες,και η αγάπη του στις κατασκευές τον ώθησαν να κατασκευάζει διάφορα μουσικά όργανα.