ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΠΟΣΓεννήθηκε την 1η Ιουλίου του 1963 στον Πειραιά.

Από το 1978 άρχισε να ασχολείται με την λαϊκή και την παραδοσιακή μουσική μαθαίνοντας μπουζούκι, ούτι και κιθάρα.

Εργάζεται σαν επαγγελματίας μουσικός από το 1982, παίζοντας σε κέντρα διασκέδασης και σε συναυλίες, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει και σε ηχογραφήσεις δίσκων γνωστών συνθετών και τραγουδιστών.

Έχει συνεργαστεί με το Νίκο Παπάζογλου, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Βιτάλη, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Ορφέα Περίδη κ.α. Συνεργάστηκε επίσης με τον Μίκη Θεοδωράκη στην όπερα Λυσιστράτη, με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον δίσκο “Τραγούδια για τους μήνες” , ενώ από το 2004 είναι μόνιμος συνεργάτης της ΚΟΕΜ (Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής) και του Σταύρου Ξαρχάκου.

Το 2003 κυκλοφόρησε ο δίσκος “ Όσα σου μοιάζουν” (UNIVERSAL), με τραγούδια σε μουσική δική του και στίχους των Ηλία Κατσούλη, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Χρήστου Σπουρδαλάκη, Θανάση Παπακωνσταντίνου και ερμηνεύτρια την Σοφία Παπάζογλου. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και ο δίσκος “ Αιγαίο “(PROTASIS), που περιλαμβάνει τη μουσική και τα τραγούδια που έγραψαν με τον Βασίλη Δρογκάρη για το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κολόζη “Αιγαίο Νυν και Αεί”.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΠΠΟΣ