ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣΟ Πάνος Άθανασόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα σ' ένα φτωχό αλλά λίαν φιλότεχνο περιβάλλον. Ασχολήθηκε επαγγελµατικά µε την γλυπτική, το θέατρο την µουσική. Παίζει κρουστά, πιάνο, κιθάρα, ξύλινα πνευστά. Απο το 1987 ξεκίνησε να εργάζεται στην Όπερα, αρχικά ως χορωδός και αργότερα σαν σολίστας, ερµηνεύοντας ρόλους απο το κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο του βαρυτόνου

Εµφανίστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο µουσικής Αθηνών, σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ σε συνεργασία µε εξέχοντες συναδέλφους, µαέστρους και σκηνοθέτες. Αργότερα, σε µιά πολύχρονη εξερεύνηση "ταυτότητας", συναντήθηκε µε τον κόσµο της παραδοσιακής µούσας αλλά και µε αυτοσχεδιαστές και περφόρµερς του δρόµου. Ετσι βρέθηκε στο Βερολίνο, όπου παράλληλα µε την µελέτη των lieder του 20ου αιώνα, άρχισε την συγγραφή κειµένων ποιητικών, αλλά και πεζών στα ελληνικά, επινοώντας ένα αµάλγαµα που θα περίκλειε µε µουσική.

Εκεί ίδρυσε τους "Μάστερζ οβ δε Στρίνγκζ" ένα κινηµατοθεατρικό ιλλιγγιώδες γκρούπ. Τα ποιήµατά του βραβεύτηκαν στον πρώτο ελληνικό διαγωνισµό Σλάµ ποίησης που έγινε το 2010 στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια εµφανίζεται σε παραγωγές του κλασσικού θεάτρου, Χρεµύλος στον "Πλούτο" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις, στον "Ιούλιο Καίσαρα" του Σαίξπηρ, και από το 2016 έως τώρα στην εντεκάδα του αρχαίου χορού του "Οιδίποδα Τυράννου" στην συµπαραγωγή Εθνικού Θεάτρου µε το θέατρο Βαχτάγκοφ της Μόσχας. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συνεργασία του µε τη Εναλλακτική Λυρική Σκηνή στο έργο « Το Πουλι της Φωτιάς», µια όπερα για παιδιά, σε σκηνοθεσία και µουσική του Θόδωρου Αµπαζή.