ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗΥποψήφια 2014 & 2015, της SCBWI - Greece για το Διεθνές Βραβείο Astrid Lindgren Memorial Award, το μεγαλύτερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο.

Πρωτοπόρος της νεο – αφήγησης στην Ελλάδα, από το 1993, έχει αφηγηθεί σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό κι έχει δημιουργήσει πολλά πρωτότυπα προγράμματα. Έγινε γνωστή από τις αφήγήσεις της στην τηλεόραση, (ΕΤ1 – 1998: Ψεμματα κι αλήθεια έτσι λεν τα παραμύθια»), και τις σταθερές της εμφανίσεις σε μεγάλα Μουσεία και Πολιτιστικά Ιδρύματα της Ελλάδας (Κυκλαδικής, Μπενάκη, Γουλανδρή, Θεοχαράκη, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, κ.α.).

Με σπουδες Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών, έχει αναπτύξει τη δική της μέθοδο εκπαίδευσης στην τεχνική της αφήγησης και στην δημιουργική γραφή που εφαρμόζεται σε πολλά και διαφορετικά επαγγελματικά πεδία. Το πρόσφατο ενδιαφέρον της έχει στραφεί στην μετα-μόρφωση της πανάρχαιας τέχνης της έντεχνης προφορικής αφήγησης σε σύγχρονο μοντέλο εκπαίδευσης, φιλοσοφίας, αυτογνωσίας, με καινοτόμες εφαρμογές. Έχει συντονίσει Επιμορφώσεις σε Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικά και Πολιτιστικά Κέντρα, κ.α.

Από το 2010 συνεργάζεται σταθερά με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε πολλούς τομείς με ευφάναταστες προτάσεις τόσο στην επιμόρφωση ενηλίκων όσο και σε προγράμματα αφήγησης για όλες τις ηλικίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ https://www.youtube.com/watch?v=cQDlQruWQ1Q&t=1299s ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ https://www.protothema.gr/city-stories/article/800372/epaggelma-paramuthou/ Του κολυμπητή, Παραλογή, ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΤΩΝ ΑΕΡΗΔΩΝ – ΜΕΛΤ https://www.youtube.com/watch?v=PT0X2-cL-To&list=PLtuUonjs1gzX0dlKy2fvP_X0Cua3WzWcb&index=2