ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣΓεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1984. Είναι απόφοιτος του Μουσικού σχολείου Καλαμάτας και τελειόφοιτος του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το 1994 με δάσκαλο το Δημήτρη Πανταζόπουλο ξεκίνησε μαθήματα μπουζουκιού και με τον ίδιο είχε την πρώτη επαφή με το σάζι και το ούτι στο Μουσικό σχολείο της πόλης.

Το 2001 παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας και τεχνικής του ανατολικού συστήματος μουσικής με δάσκαλο τον Ross Daly.

Από το Νοέμβριο του 2007 παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής στη σχολή Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας με δάσκαλο το Νικόλαο Παπαδημητρίου. Τα τελευταία χρόνια μελετάει λύρα Καππαδοκίας,cüm-büs, yayli tanbur, bulgari, kopuz, tanbur, rababa, sitar και tabla που αποτελούν όργανα των χωρών της ανατολικής Μεσογείου.

Μετά από συμμετοχές του στους Πανελλήνιους μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες κατά την διάρκεια των ετών 1997-2001 έχει βραβευτεί στο ούτι και στο σάζι.

Το 2005 παρακολούθησε σεμινάριο δεξιοτεχνίας στο ούτι με τον Yurdal Tokcan στο Μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος στην Κρήτη.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Σε συνεργασία με παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα έχει συμμετάσχει σε festival στην Ολλανδία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στα Ιωάννινα συνεργάστηκε με το συγκρότημα ΖΑΧΡΑ του Amin ala-Gabu. Επίσης, σε συνεργασία με άλλους μουσικούς δημιουργήθηκε το συγκρότημα ΑΝΩ ΠΟΤΑΜΩΝ.

Από το Νοέμβριο του 2007 σε συνεργασία με την Κατερίνα Παλαιολόγου και τον Γιώργο Κλάδη δημιουργήθηκε το συγρότημα «Teslim» ,με μουσικούς προσανατολισμούς την μουσική της Μεσογείου.

Με το Μουσικό σχολείο Καλαμάτας συμμετείχε στις ηχογραφήσεις των CD :« Όσο οι άνθρωποι θα σκέφτονται τη γη», « Πρότασις τερψίπνοος» και «Καλημέρα σου ελιά». Επίσης, έχει ηχογραφήσει για το CD του Δημήτρη Πανταζόπουλου «Τραγούδια Τριαντάφυλλα».

Από τον Οκτώβριο του 2007 διδάσκει στο Μουσικό σχολείο Καλαμάτας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ