ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣΓεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1985. Αποφοίτησε από το μουσικό σχολείο της ίδιας πόλης το 2003. Πήρε το πτυχίο του στην ΄Αρμονία΄ (Άριστα,2005) και την ΄Αντίστιξη΄ (Λίαν καλώς, 2007) από το Εθνικό Ωδείο και στην ΄Φούγκα΄ (Άριστα,2010) από το Ωδείο Δυτικής Ελλαδας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2011).

Έχει μελετήσει παραδοσιακή μουσική και θεωρία μακάμ με τον Χρίστο Τσιαμούλη στο Ωδειο Αθηνών. Λάφτα (πολίτικο λαούτο) με τον Νίκο Μέρμηγκα και τον Περικλή Παπαπετρόπουλο. Στεριανό/νησιώτικο λαούτο με τον Χρήστο Ζώτο, Kώστα Σιδερή, Γιώργο Παπαιωάννου και λαική-ρεμπέτικη κιθάρα με τον Ξενοφώντα Πούλο. Επιπλέον έχει μελετήσει πιάνο και κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο, αμφότερα στο επίπεδο ΄μέσης΄.

Έχει υπάρξει μέλος πολλών ορχηστρών σε συγκροτήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών. Με αυτά έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ευρώπη.

Δίδαξε λαούτο τη σχολική χρονιά 2013-2014 στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Από το 2010 διδάσκει λαούτο στο Ωδείο Αθηνών και είναι μέλος της παραδοσιακής ορχήστρας του ωδείου απο το 2008. Από τον Σεπτέμβρη του 2011-2014 δίδαξε πολίτικο και στεριανό λαούτο στα σεμινάρια του Σωματείου των Φίλων του Μουσείο Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα και από το 2015 έως σήμερα διδάσκει στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”. Συμμετείχε ως καθηγητής στη ΄Μουσική Σύναξη στον Ταύγετο΄ (2011,2013,2014) με σεμινάριο στεριανού/νησιώτικου λαούτου.

Την άνοιξη του 2018 σε συνεργασία με το Tμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, πραγματοποίησε τρεις κύκλους σεμιναρίων με θέμα το στεριανό/νησιώτικο λαούτο.

Η αρμονική συνοδεία της τροπικής μουσικής είναι ένα πεδίο πάνω στο οποίο διαρκώς εργάζεται και διδάσκει αδιαλείπτως από το 2014.

Αρχές του 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «δέκα μουσικά διηγήματα». Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της στεριανής κομπανίας ΄Κυρατζήδες΄ και της μουσικής ομάδας ΄dorόs΄ που αποδίδει πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των μελών της, οι οποίες αποτυπώνονται στο ομώνυμο cd που κυκλοφόρησε το 2014.