ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣΓεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1972.Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 10 ετών.Το 2003 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και η διπλωματική του εργασία Τραγούδια των περιοχών Χειμαδιό Ριζά Πρεβέζης είχε αντικείμενο την μουσικολογική έρευνα τραγουδιών της παραπάνω περιοχής.

Το 2004 διορίστηκε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σαν καθηγητής μουσικής.

Την περίοδο 2004 με 2007 δίδαξε παράλληλα παραδοσιακά πνευστά στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και το 2007 εργάστηκε στο Αρχείο Ελληνικής Μουσικής του ίδιου τμήματος.

Το 2006 εκδόθηκε το βιβλίο του Η τεχνική του παραδοσιακού κλαρίνου από τον μουσικό οίκο fagotto. Ο δεύτερος τόμος βρίσκεται υπό έκδοση.

Έχει συνεργαστεί ως μουσικός με πολλούς εκπροσώπους της παραδοσιακής, λαϊκής και έντεχνης μουσικής όπως: Πέτρο Λούκα Χαλκιά, Πέτρο Γαϊτάνο, Dulce Pontes καθώς και με πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους παίζοντας τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αποτελεί βασικό συνεργάτη του Γιώργου Νταλάρα συμμετέχοντας σε συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Από το 2008 συνεργάζεται με το Πρόγραμμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Επιστημών και της Τεχνολογίας του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ως αποσπασμένος αναλαμβάνοντας τη μελέτη του τμήματος «μουσική» στα δύο βυζαντινά quadrivium που σώζονται σήμερα.

Επιπλέον ξεκίνησε διδακτορική του διατριβή με τίτλο «Η τεχνική και ο αυτοσχεδιασμός του κλαρίνου στην παραδοσιακή μουσική του Πωγωνίου: μια παιδαγωγική προσέγγιση» που θα εκπονήσει στο Πανεπιστήμιο Βόλου με επιβλέποντες τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, τον Λάμπρο Λιάβα και την Άννα Χρονάκη, όπου το παιδαγωγικό της τμήμα θα γίνει σε συνεργασία με το πρόγραμμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδακτικής των Επιστημών και της Τεχνολογίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗΣ