ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΔΑΣ

Ο Παναγιώτης Κούδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και ζει πλέον σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας….

Stand Up Comedy

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το stand up comedy το 2001.

Τα πρώτα χρόνια πραγματοποιούσε ολιγόλεπτες εμφανίσεις όπως είθισται στο Stand up. Tο 2005 ολοκλήρωσε την πρώτη του μεγάλου μήκους παράσταση διάρκειας μίας ώρας με τίτλο "Μυθολογία" η οποία παρουσιάστηκε σε διάφορα θέατρα και καταστήματα σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αθήνα και Θεσσαλονίκη έως και το 2009.

Από το 2009 μέχρι το 2011 παρακολούθησε σεμινάρια και workshop σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το 2011 ολοκλήρωσε την δεύτερη μεγάλου μήκους παράσταση με τίτλο "Παιδικά Τραύματα". Παρουσιάστηκε σε μορφή work in progress στο 1ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης, ενώ το έργο παρουσιάστηκε ολοκληρωμένο για πρώτη φορά στην Αθήνα στο θέατρο Eliart. Από το φθινόπωρο του 2012 παρουσιάστηκε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έκλεισε το 2015 με παρουσίαση στο 1ο Αvaton Comedy Festival στην Αθήνα.

Τον Μάιο του 2016 παρουσίασε στο μαιευτήριο comedy club στην Θεσσαλονίκη. την νέα του παράσταση του με τίτλο “Πόσο μόνος είναι αυτός ο Μάκης..” σε μορφή work in progress, με κείμενα που γράφτηκαν από το 2014 μέχρι το 2016. H παράσταση «Πόσο Μόνος Είναι Αυτός ο Μάκης» έχει παρουσιαστεί ήδη σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, και παρουσιάστηκε βρίσκεται το 2016, 2017 και 2018. Βιντεοσκοπήθηκε ζωντάνα στο θέατρο Τ στην Θεσσαλονίκη τον Μαϊο του 18 και θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο από το φθινόπωρο του 18.

Ηταν ο παρουσιαστής του φεστιβάλ Κωμωδίας Αλεξανδρούπολης για το 2018. Από οκτώβριο του 2018 θα παρουσιάσει την νέα του solo παράσταση.

Συμμετέχει σε ομαδικές παραστάσεις stand up comedy, σε όλη την Ελλάδα, έχει εμφανιστεί πολλές φορές και στα 2 comedy clubs της Ελλάδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα μαζί με τους περισσότερους Έλληνες κωμικούς.

Έχει διδάξει και πραγματοποιεί ακόμα σεμινάρια για το stand up, στην βόρεια Ελλάδα, με μαθητές του να συμμετέχουν πλέον σε παραστάσεις και να εμφανίζονται συχνά σε open mic όπου έχουν λάβει πολλές πρώτες θέσεις.

Διοργανώνει τα open mic Αλεξανδρούπουλης Κομοτηνής και Ξάνθης.

Διοργανώνει και παρουσιάζει ομαδικές παραστάσεις Stand-up στην Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Έχει εμφανιστεί με ατομικές παραστάσεις σε όλα τα κωμικά φεστιβάλ της Ελλάδας
• Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης
• Αvaton Comedy Festival
• Athens Comedy Festival
• Act Comedy Week (Πάτρα)
• Αlexandroupolus Comedy Festival


Improv

Ασχολείται επίσης επαγγελματικά με το θεατρικό είδος «Improv» (κωμικοί θετρικοί αυτοσχεδιασμοί) από το 2011. Είναι από τους πρώτους που δίδαξαν το είδος στην Ελλάδα. Διδάσκει Improv σε τακτικά τμήματα και μέσω σεμιναρίων σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη καθώς και με την μορφή σεμιναρίων σε διάφορες πόλεις τις Ελλάδας. Έχει δημιουργήσει ομάδες παραστάσεων από τα τμήματα του που παίζουν τακτικά στην Β. Ελλάδα αλλά και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

Διοργάνωσε το πρώτο summercamp εκμάθησης improv στην Σαμοθράκη το 2014. με τον Στέλιο Ανατολίτη. Είναι μέλος της ομάδας αυτοσχεδιασμού Improv “ΦΕΛΙΖΟΛ”, που είναι η μοναδική ομάδα που παρουσιάζει το θεατρικό αυτό είδος στην Θεσσαλονίκη, με τακτικές εμφανίσεις σε διάφορα θέατρα της πόλης και συμμετοχές σε φεστιβάλ.

Είναι δημιουργός της ομάδας αυτοσχεδιασμου ΔεΜαΝαιΚαιΝαι που παρουσιάζει τακτικά παραστάσεις improv σε Αλεξανδρύπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι ΔεΜαΝαιΚαιΝαι συμμετέχουν επίσης σε διεθνή φεστιβάλ (Αθήνα, Βαρκελώνη, Σόφια) οπου παρουσιάζουν παραστάσεις στα αγγλικά. Πέρα από τις τακτικές παραστάσεις αυτοσχεδιαστικών παιχνιδιών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο παρουσιάζουν σε θέατρα και φεστιβάλ το αυτοσχεδιαστικό έργο Storyville όπου δημιουργούν ένα ολόκληρο αυτοσχεδιαστικό θεατρικό έργο διάρκειας μίας ώρας χωρίς σεzνάριο, βασισμένο στις προτάσεις του κοινού.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκμάθησης improv από τους: Chara Halpern, Gary Swarchz, Jim Libby, Nick Byrne, Andrew Berkowitz, Anders Fors, Rob Ben Zeen, Heather Urquhart, Kevin John Gillese, Marc Majcher, Simone Tani, Aden Nepom, Eric Nepom, Fenα Οrtali, Λάμπρο Φισφή, Μενέλαο Πρόκο κ.α.

Το Improv είναι ένα θεατρικό είδος που δημιουργηθηκε την δεκαετία του 60 στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Εξασκεί αυτοσχεδιαστές στην δημιουργία σκηνών ή ολόκληρων θεατρικών έργων χωρίς σενάριο που στήνονται με βάση προτάσεις του κοινού.

Από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, το improv έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο με ομάδες, διεθνή φεστιβάλ, τηλεοπτικές εκπομπές κ.α. Χρησιμοποιοείται επίσης ως εκπαιδευτικό μέσο σε σχολεία, ομάδες θεραπείας, εταιρίες κ.α.

Φεστιβάλ Κωμωδίας

Το 2011 μαζί με τον Δημήτρη Δημόπουλο ξεκίνησε την διοργάνωση του Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης, το οποίο ήταν το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα που αφορούσε αποκλειστικά την κωμωδία και παρουσίασε παραστάσεις stand up comedy, improv, εκθέσεις γελοιογραφίας, θέατρο, σεμινάρια κ.α. Το Φεστιβάλ Κωμωδίας Ξάνθης συνεχίζει μέχρι σήμερα (πραγματοποιήθηκε τις χρόνιες 2011, 2012, 2013, 2016) και βρίσεται αισίως στην 5η διοργάνωση και πλέον έχει επεκταθεί με παράλληλες εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις μέχρι την Αθήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=T49hHcI8RCg

http://www.karfitsa.gr/%CE%9C%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%98%CE%B5%CE%B1%CF%84%CE%AE%CE%A0%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1/

http://www.culturenow.gr/poso-monos-einai-aytos-o-makhs-me-ton-panagiwth-koyda-sto-theatro-avaton/

http://cityculture.gr/2016/09/panagiotis-koudas-to-stand-up-ine-zontano-to-katalavenis-otan-to-zis-otan-to-vlepis-brosta-sou

http://koitamagazine.gr/theama/ithopoios-simainei-fos/2813-panagiotis-koydas-den-boroyme-na-antimetopizoume-ta-panta-san-asteia-sti-zoi-mas