ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣΟ Αντώνης Απέργης γεννήθηκε στη Νίκαια το 1963. Άρχισε να μαθαίνει μουσική σε προσχολική ηλικία "παίζοντας με την ξεχασμένη κιθάρα του σπιτιού". Στα 9 κάνει μαθήματα κλασικής κιθάρας στο εθνικό ωδείο. Από τα 14 ξεκινάει μια ιδιότυπη μαθητεία που δεν έχει τέλος, μέσω ενδελεχούς ακροάσεως της μουσικής. Εμπλουτίζει τη σχέση του με τη μουσική, μαθαίνοντας ούτι, κανονάκι, κόντρα μπάσο και ξύλινα πνευστά.

Εναρμονίζει προκλασική μουσική για κουαρτέτο πνευστών, ενορχηστρώνει πολλούς Έλληνες συνθέτες βάζοντας τα πρώτα fusion στοιχειά στην ελληνική δισκογραφία και γράφει μουσική για παιδικές παραστάσεις και για θέατρο σκιών.

Από το 1986 ηχογραφεί τη δική του μουσική. Σαν session μουσικός, έχει συνεργαστεί με δημοφιλής τραγουδιστές και μουσικούς Έλληνες και ξένους.
Επίσης, έχει συνεργαστεί με Άραβες μουσικούς, με τους Τουρκμένιους «Ashkabad» και με το salsa group «Tierra Negra». Έχει ηχογραφήσει πέντε δίσκους με συνθέσεις του και δύο δίσκους όπου εμφανίζεται σαν σολίστας στο ούτι.

Τέλος, έχει παραδώσει μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας στο Κεντρικό Ωδείο και ελληνική παραδοσιακή μουσική στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης και στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής των ΤΕΙ της Άρτας. Σήμερα, περιοδεύει με την μπάντα του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον τελευταίο καιρό πειραματίζεται με την apergis strings orchestra.