Σοφίας Κουρτίδου

Τραγουδοποιός και performer.

Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Teaching Diploma in Popular Music Vocals από το London College of Music.

Δίπλωμα κλασσικής κιθάρας.

Πτυχίο επάρκειας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Το 2012 κυκλοφόρησε την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Περιπαθώς και ρουφηχτά" σε δική της μουσική, στίχους και ενορχήστρωση. Το 2014 κυκλοφόρησε και ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τίτλο "Εύθραυστο", που συνοδευόταν από video clips τα οποία συνθέτουν μία ταινία μικρού μήκους.

Πρωταγωνίστησε σε μιούζικαλ και μουσικο-θεατρικές παραστάσεις όπως "Fame" , "Ψαρόσουπα" , "Ότι...τίποτα" και έγραψε τη μουσική για θεατρικά έργα όπως "Άμυαλη Βιολέτα" και "Big baby"του Καναδού συγγραφέα Frank Moher.

Τα τελευταία χρόνια τοποθετεί την φωνή της ως βασικό όργανο στις συνθέσεις της, εκτελεί και ηχογραφεί ζωντανά, τραγούδια στα οποία με τη φωνή της αντικαθιστά αυτό που θα έπαιζαν τα μουσικά όργανα (live vocal looping).

Συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές: Your Face Sounds Familiar (ANT1), ΠΕΔΕΣ (ALPHA).

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες οπως η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Δημήτρης Μπάσης ο Γιάννης Ζουγανέλης,ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Αγάθωνας , Stavento κ.α.

Το 2016 κυκλοφόρησε το τραγούδι που εχει συνθέσει με τιτλο "Κάθε μέρα διακοπές" και είναι το πρώτο τραγούδι στην Ελλάδα που έχει αποδοθεί στη νοηματική μαζί με βίντεο - animation το οποίο έχει σκηνοθετήσει η ίδια.

Από το 2017 είναι υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης καλλιτεχνικών δράσεων για παιδιά στην Τeam Μagma μια εταιρεία που σχεδιάζει και πραγματοποιεί πρωτότυπες δράσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Το 2018 ανεβάζει τη δική της προσωπική παράσταση η οποία είναι ένα κωμικό-μουσικό Οne Woman Show! Τα κείμενα της παράστασης έγραψε η ίδια σε συνεργασία με τον Γιώργο Χατζηπαύλου.