ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΥΦΤΑΚΗ ΜΠΕΚΗ Κατερίνα Γυφτάκη-Μπεκ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, όπου και ζει μόνιμα. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στην Αγγλία και μιλάει καλά Γερμανικά. Για 12 χρόνια δίδαξε την Αγγλική Γλώσσα, ενώ παράλληλα έγραφε ιστορίες και θεατρικά έργα για παιδιά.

Το 2003 διακόπτει την διδασκαλία και ασχολείται αποκλειστικά με το παραμύθι και τη συγγραφή. Από το 2007 - 2011 παρακολουθεί σεμινάρια αφήγησης παραμυθιού με τη Σάσα Βούλγαρη και τον Δημήτρη Προύσαλη στην Αθήνα.

Έχει συνεργαστεί με τις τοπικές εφημερίδες ως δημοσιογράφος με άρθρα κοινωνικού περιεχομένου, με το περιοδικό ΦΛΑΣ Μεσσηνίας και με την ΕΡΑ 2 Καλαμάτας ως παραγωγός λόγου.

Επίσης έχει συνεργαστεί με την Αγγλική Τηλεόραση, Channel 4, ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων.

Έχει αφηγηθεί παραμύθια για μεγάλους και μικρούς στην Αθήνα, Τζια, Άργος, Καλάβρυτα, στην Καλαμάτα, σε πολλά χωριά της Μεσσηνίας και της Μάνης ενώ τα δύο τελευταία χρόνια αφηγείται και στο Costa Navarino, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Τα παραμύθια που αφηγείται είναι απ’ όλον τον κόσμο. Οι αφηγήσεις γίνονται σε Νηπιαγωγεία, Σχολεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, Μουσεία, προαύλια εκκλησιών, και άλλους κατάλληλους, χώρους.

Στις περισσότερες αφηγήσεις της συνοδεύεται από τους μουσικούς Αντώνη Κουφουδάκη και Νίκο Παλαιολόγο. Κάνει ακόμα εξειδικευμένες αφηγήσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τα ανέκδοτα θεατρικά της έργα: «Χιονάτη» και «Κόκκινη Κλωστή δεμένη στ’ όνειρό σου τυλιγμένη» έχουν παιχθεί στην Καλαμάτα από τον Θεατρικό Σύλλογο ΣΚΗΝΗ.

Έχει εκδώσει τρία βιβλία. Το 2003 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της «Μαγικές Ιστορίες της Φωτιάς», η οποία είναι βασισμένη στους Ινδιάνικους μύθους.

Το 2009 κυκλοφόρησε το βιβλίο « Ιστορίες του Ανέμου» και το μυθιστόρημα της «Αργκάνταελ», εμπνευσμένο από τους Κέλτικους μύθους, κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 2013. Το βιβλίο που γράφει τώρα είναι ένα μυθιστόρημα πάνω σε μια αληθινή ιστορία που συνέβη στη ζούγκλα του Αμαζονίου το 1925.

Επικοινωνία:
Τηλ. 27210.41.754.
Κιν. 6944.80.36.53.