ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΛΙΩΔΗΗ Χριστίνα Καλλιώδη είναι μουσικοθεραπεύτρια. Σπούδασε μουσική στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (2003) και μουσικοθεραπεία (2006 Postgraduate Diploma, 2009 Master of Arts) στο Anglia Ruskin University (Cambridge, UK). Η κλινική της εμπειρία περιλαμβάνει διάφορες πληθυσμιακές ομάδες (παιδιά και εφήβους με ειδικές ανάγκες και συναισθηματικές διαταραχές, ενήλικες με ειδικές ανάγκες, ενήλικες με προβλήματα ψυχικής υγείας και παραβατικότητας καθώς και μετανάστες). Έχει συνεργαστεί με ιδιωτικές δομές, το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών.

Έχει εκλεκτική προσέγγιση και δεν βασίζεται αποκλειστικά σε ένα θεραπευτικό μοντέλο. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η ψυχική κατάσταση των θεραπευόμενων ως καθοριστικός παράγοντας για την προαγωγή και διατήρηση της ευεξίας, οι εφαρμογές της μουσικοθεραπείας σε μη τυπικά πλαίσια και πληθυσμούς καθώς και οι επιδράσεις του ηχητικού περιβάλλοντος στην σωματική και ψυχική υγεία.

Είναι ταμίας του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (εκπρόσωπός του στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μουσικοθεραπείας από το 2008 έως το 2010) και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.