ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥΓεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με τον Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα Performance and Communication Skills του Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο με υποτροφία του «Μουσηγέτη».

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε με την εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ "Εδώ Λιλιπούπολη". Από τότε, έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Λ.Πλάτωνος, Ν.Μαμαγκάκη, Ν.Κυπουργό, Μ.Γρηγορίου, Δ.Μαραγκόπουλο, Β.Κατσούλη κ.α.

Για δέκα χρόνια υπήρξε μέλος του Εργαστηριού Παλιάς Μουσικής.

Από το 1992 ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό στο χώρο της free jazz (έχει συνεργαστεί με τους Ν.Τουλιάτο, Πίτερ Κόβαλντ, Φλ.Φλωρίδη, Γκ.Πιτσάιντερ, Μπάρυ Γκάυ, Μάγκι Νίκολς, Σάρλοτ Χουγκ, Γκέραλντ Πράϊνφαλκ,Κλ.Τροϊχαϊτ, Γκύντερ Ζόμμερ κ.α.)

Από το 1994 συνεργάζεται με το γκρουπ Primavera en Salonico με τους οποίους έχει ερμηνεύσει τραγούδια από την Μεσόγειο,τα Βαλκανια και Ισπανοεβραϊκά τραγούδια της Θεσσαλονίκης σε δίσκους (των δισκογραφικων ΛΥΡΑ και ECM) και σε πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

Έχει συνθέσει μουσική για το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θεατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, και για ντοκιμαντέρ, παραστασεις παντομίμας και video art (σε συνεργασία με τους σκηνοθέτες Σωτ.Χατζάκη, Νικ.Κοντούρη, Στ.Στάγκο, Ασπ.Κράλλη).

Η δισκογραφία της περιλαμβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους με συνθέσεις ελλήνων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και δικά της τραγούδια.