ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρή ηλικία,όντας ουσιαστικά αυτοδίδακτος.

Από τα δεκαοκτώ του χρόνια άρχισε την μουσική επαγγελματική του καριέρα παίζοντας κυρίως μπουζούκι και κιθάρα. Για δεκαπέντε περίπου χρόνια ασχολήθηκε με την ρεμπέτικη και λαική ελληνική μουσική, συμμετέχοντας σε διάφορα σχήματα και εμφανίστηκε σε πολλούς και διάφορους, κυρίως Αθηναικούς χώρους.

Από το 2006 άρχισε να έρχεται σε ουσιαστική επαφή με τη τζαζ και ειδικότερα τη gypsy jazz όπως παίχτηκε στην Ευρώπη από το 1930 κι έπειτα. Με την κιθάρα κατ’ αποκλειστικότητα πλέον, δημιούργησε το σχήμα «DIMINUITA The swing trio».Τρίο, αποτελούμενο από δυο κιθάρες κι ένα κοντραμπάσο που ξεκίνησε τις εμφανίσεις από το 2007 με μεγάλη επιτυχία.

Η αυθεντικότητα αλλά κι η υψηλή δεξιοτεχνία κατόρθωσαν να φέρουν το σχήμα σε συναυλίες στο Βέλγιο, την Ολλανδία , τη Γαλλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και τη Γερμανία από το 2010 και μετά. Ο Γιώργος Παπαδογιάννης εμφανίστηκε με το σχήμα του σε διάφορους συναυλιακούς χώρους αλλά και μεγάλα φεστιβάλ για τη gypsy jazz όπως στο Djangofollliew Festival 2014 στο Βέλγιο, Django@Liberchies Festival 2012, στη γενέτειρα του Django Reinhardt, στο Βέλγιο, στο International Gypsy Jazz Meeting 2012 στο Wroclaw της Πολωνίας και αλλού.

Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας (Half Note Jazz Club, Παράφωνο Jazz Club, Bacaro, Dizzy Miles Jazz Club, Κύτταρο, Gagarin, Μπαράκι του Βασίλη, Τσάι στη Σαχάρα κ.αλ.) καθώς και στα Πρέβεζα Jazz Festival 2014, Sampajana Jazz Festival 2012 στα Χανιά, Mani-Sonnenlink International Music Festival 2011, 2012, 2013, στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας στην Ερμούπολη της Σύρου 2010, στην Ευρωπαική γιορτή της μουσικής στην Πρέβεζα, Πάργα, Λάρισα και Τεχνόπολη Αθήνας το 2009 , στο Βόλο το 2008 και αλλού.

Το Νοεμβριο του 2009, κυκλοφόρησε από την Donna Luna Productions, δίσκος ακτίνας με τίτλο Europe your rope, στον οποίο ο Γιώργος Παπαδογιάννης έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια (διασκευή, ενορχήστρωση ) και παρουσιάζει για πρώτη φορά πρωτότυπες δικές του συνθέσεις.

Την άνοιξη του 2011, κυκλοφόρησε κι ο πρώτος επίσημος δίσκος με δικές του πρωτότυπες συνθέσεις ερμηνευμένες από το σχήμα του DIMINUITA. Παρουσιάσεις του δίσκου και κριτικές έγιναν από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά και εφημερίδες.

Ο ίδιος διατηρεί και την καλλιτεχνική επιμέλεια του DJANGOFEST που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 2010 και από τότε μετρά 8 διοργανώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Το 2010 πραγματοποίησε το πρώτο σεμινάριο για την gypsy jazz στην Ελλάδα κι από τότε παραδίδει σεμινάρια σε διάφορες πόλεις και χώρους. Το γεγονός αυτό του έχει δώσει την απαραίτητη εμπειρία για την διδασκαλία , αλλά και μια μέθοδο για αυτήν, ουσιαστικά την πρώτη και μοναδική στη χώρα μας. Το Νοέμβριο του 2014 θα διδάξει σε σεμινάριο και στη Γαλλία.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανώτερων θεωρητικών με τον Θοδωρή Σλιώμη και με τον Πέτρο Μπεράτη θεωρητικά και πιάνο.

Μουσικός ιδιαίτερα ευφάνταστος, με ξεχωριστό «χρώμα» και όσον αφορά την δεξιοτεχνία της εκτέλεσης, αλλά και στη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Δημιουργεί με βάση την αυτοσχεδιαστική ελευθερία που είναι ουσιαστικά ο θεμέλιος λίθος της μουσικής δημιουργίας. Μουσικός που ισορροπεί άριστα την φαντασία και το συναισθηματισμό με τη δεξιοτεχνία.