ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΣΙΩΤΗΣ

Ο Κώστας Πατσιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάιο του 1989. Από την ηλικία των δεκατριών ετών ασχολείται με το ηλεκτρικό μπάσο ως αυτοδίδακτος. Παράλληλα παρακολουθεί θεωρητικά μαθήματα Μουσικής και στα δεκαοκτώ εισάγεται στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στον τομέα Jazz. Σταδιακά παρακολουθεί μαθήματα κοντραμπάσου με μεγάλους Έλληνες και ξένους κοντραμπασίστες (Γιώργος Γεωργιάδης, Περικλής Τριβόλης, Πέτρος Κλαμπάνης, Μάνος Λούτας, Olivier Gatto, Mark Abrams).

Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Karlheinz Miklin, Armen Donelian, Brent Sandy, Gilad Hekselman Δήμος Δημητριάδης.

Έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες απ’ το χώρο της Jazz, όπως: Γιώργος Κοντραφούρης, Δημήτρης Καλατζής, Δημήτρης Τσάκας, Αντώνης Ανδρέου, Μάνος Θεοδοσάκης, JD Walter, Gregor Huebner Maurice El Medioni, Diminuita Swing Trio, και άλλους.

Συμμετείχε ως ενεργό μέλος στις θερινές Ακαδημίες Jazz του Ιονίου Πανεπιστημίου το 2009 και 2010, στο 2ο Jazz Education Conference του IASJ το 2010, και στο 23ο Ετήσιο Meeting του IASJ που πραγματοποιήθηκε στην Δανία τον Ιούλιο του 2013. Από το 2012 μέχρι τώρα έχει εμφανιστεί σε διάφορες μουσικές σκηνές και θέατρα στο εξωτερικό (Παρίσι Λονδίνο, Βέλγιο) με το γκρούπ «Diminuita”.