Σεμινάριο Hatha Yoga - Φιλοσοφία της Γιόγκα

Σεμινάριο Hatha Yoga - Φιλοσοφία της Γιόγκα

Όπως λέει η παράδοση, η μητέρα Θεά Parvati, πρώτη Θεά της δημιουργίας, η θηλυκή ενέργεια του σύμπαντος και σύντροφος του Θεού Shiva, Θεού όλης της γνώσης, ζήτησε από τον σύντροφό της, να δώσει οδηγίες που θα βοηθούσαν στην μείωση της ανθρώπινης δυστυχίας. Ο Shiva αποκάλυψε στην αγαπημένη του την μεγαλύτερη όλων των επιστημών. Την επιστήμη της HATHA YOGA.

Η Parvati, έδωσε την γνώση στον δημιουργό των πάντων Brahma και αυτός με την σειρά του, δίδαξε τα παιδιά του που ήταν άγιοι και σοφοί και τα παιδιά του δίδαξαν τα δικά τους παιδιά, μέχρι που η γνώση έφτασε σε όλους όσους την αναζήτησαν.

Το δέντρο της γιόγκα είναι τεράστιο με πολλά κλαδιά, παρακλάδια, άπειρα φύλλα, ένα τεράστιο κορμό, βαθιές ρίζες, αιώνιο. Δεν σταματάς ποτέ να το ανακαλύπτεις, να το εξερευνάς, να το αναλύεις. Πάντα σε συνεπαίρνει η πολυπλοκότητά του. Αυτή είναι η μαγεία του.

Μέσα από τις πρακτικές διαλογισμού, στάσεων (άσανας), αναπνοών (πραναγιάμα), χαλάρωσης (σαβάσανα) , αναφορές στα διάφορα είδη γιόγκα, στην ιστορία και φιλοσοφία, θα ανακαλύψουμε μαζί τρόπους εσωτερικής πληρότητας, ομορφιάς και λάμψης για να προσθέσουμε όλοι μαζί περισσότερο φως, καλοσύνη και αγάπη γύρω μας.

Διδάσκουν :
Κατερίνα Χρηστάκη και Κατερίνα Γεωργιάδου.
Απόφοιτες του προγράμματος δασκάλων Hatha Yoga 200 ωρών του NYSY STUDIO.
Με πιστοποίηση της YOGA ALLIANCE.