Η τέχνη της «σκηνής» - η τέχνη της στιγμής

Στην εποχή της μεταποίησης της παραποίησης και της αποκρατικοποίησης, τού άρτου τού θεάματος- και άθλιος μεροκάματος-" ένας κούκος", 'οπως λέει κι λαός,"δεν φέρνει την Άνοιξη".. Μα νάσου,κι ένας άλλος : σκάει μύτη ένας λαγός!!! .. που λέει κι ο λαός.

Πιό ξωπίσω απ΄τον Μπάνκς Μάννυ τον λαγό, μάνι-μάνι ένας νάνος κυνηγός μ΄εναν σκύλο, τον Πλούτο, τον παίρνει στο κατόπι : Πηδάει και τρέχειι ο λαγός, ο νάνος μέγας κυνηγός, νάνι-νάνι ο λαός, γάβ-γάβ ο κύων ο λαγωνικός...

..Να λοιπόν μια νέα αγγελία :

"Αισώπου μύθος ,με πλούσιο ήθος και ήρεμο στήθος, ζητά γνωριμία με λαό, λαγωνικό, κούκο, λαγό και κυνηγό,την Άνοιξη,να στήσουνε χορό, κάτι σαν θεατρικό. Έναν άλογο γυμνό λεπτομερή διάλογο, με θέα : Να΄χει αρχή και μέση δαχτυλίδι, πιο κάτω στου στίχου την στροφή νάνει μιά πλοκή μυστηριακή, μαλλιά λαμπερά, με μεταφυσική βαφή, πνοή με φυσική ροή ".

O Παναγιώτης Αθανασόπουλος είναι σαν έμπειρος ξεναγός-ναυαγός σε ένα ταξίδι παρατήρησης, ωθώντας το σώμα στην περιπλάνηση, με τα ελάχιστα απαραίτητα εφόδια.

Θα γίνουν ασκήσεις αυτόματου "μαγειρέματος" ήχων, στίχων, λέξεων..ασκήσεις εμπιστοσύνης στον απλό τρόπο διακόσμησης της φαντασίας. με απόπειρες σύνθεσης μικρών θεατρικών σκηνών, επένδυσής τους με τραγούδια, ποιήματα,και φυσικά, υπόδησής τους μπροστά σε κόσμο..

Θα συζητηθούν, και θ΄αντιμετωπιστούν θέματα όπως, το καρδιοχτύπι μπροστά στο κοινό, ο φόβος του λάθους, το τρύπιο σωσίβιο της τεχνικής στην τέχνη, και ότι άλλο προκύψει.

Το εργαστήρι αυτό απευθύνεται σ' όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της "σκηνής", δηλαδή, την τέχνη της στιγμής.